هشت دام روانشناسی سرمایه گذاری

هشت دام روانشناسی سرمایه گذاری (بخش اول)

۸ دام روانشناسی سرمایه گذاری که باید از آنها اجتناب کنید در دو مقاله آورده شده است. با ما همراه باشید. تا کنون بسیاری از نویسندگان مشهور مقالات بی شماری در مورد تله های روانی و رفتاری که زندگی مردم را تباه می کند، نوشته اند. چنین رفتارهای مشکل ساز می تواند به وضوح بر تصمیماتی که افراد هنگام سرمایه گذاری می گیرند تأثیر بگذارد.

بیایید اکنون زمان را تلف نکنیم و دریابیم که در حین سرمایه گذاری به چه نوع تله های روانی می افتیم و چگونه می توانیم از آنها اجتناب کنیم.

در مورد نرم افزار مدیریت امور سهام بیشتر بدانید.

تله چسبیدن کورکورانه به افکار خاص

این تله روانشناسی سرمایه گذاری در زبان انگلیسی به معنای “لنگر انداختن” است، به این معنا که فرد کورکورانه به افکار اولیه خود وابسته است و برای ایده های جدید ذهت آزاد و بازی ندارد. بیایید با ذکر یک مثال به شما کمک کنیم تا موضوع را بهتر درک کنید:

فرض کنید امشب یک مسابقه فوتبال بسیار مهم برگذار میشود و شما تصمیم گرفته اید که حدس بزنید که کدام تیم برنده می شود. شما هیچ کدام از تیم ها را به خوبی نمی شناسید، بنابراین با دیدن آمار به تصمیم گیری فکر می کنید. می بیند یکی از تیم ها در بازی هایی که در دوره گذشته انجام داده اند، سه و پنج گل زده است و می گوید: «این تیم قطعاً می برد!» مسابقه شروع می شود، دقایق می گذرد، اما تیم شما نمی تواند گل بزند.

در مورد سامانه تحلیل بازار سهام بخوانید.

می پرسید چرا؟

تله چسبیدن کورکورانه به افکار خاص

چون مقاومت دفاعی تیم حریف خیلی زیاد است. آیا در هنگام سرمایه گذاری فکری و روانی روی تیم مورد نظرتان، به تمام ویژگی های تیم مقابل نگاه کردید؟ متاسفانه نه! همانطور که از مثال می توان فهمید، وقتی همه عوامل و زمینه ای که رویداد در آن رخ می دهد در نظر گرفته نمی شود، ممکن است آمار بی معنی باشد و برای شما مفید نباشد.

بخوانید: سه راه تضمینی برای ثروتمند شدن

بیایید مثال دیگری در مورد دام روانشناسی سرمایه گذاری بزنیم:

شما فکر می کنید که شرکت X اخیراً به عملکرد خوبی دست یافته است. با خود می گویید: “اگر در این شرکت سرمایه گذاری کنم، ضرر نمی کنم”. اما آیا شرایط غیرقابل پیش بینی و آینده را در نظر گرفته اید؟ اگر این کار را نکنید، شما زندانی پیش فرض های خود هستید.

مثالی دیگر از Radio Shack:

متخصصان سرمایه‌گذاری و کسانی که بازارهای بین‌المللی را دنبال می‌کنند، Radio Shack، یک خرده‌فروش لوازم الکترونیکی مستقر در ایالات متحده را به یاد خواهند آورد. رادیو شاک، فروشگاه‌های زنجیره‌ای که در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۹۰ جهان را با واکمن‌ها، کابل‌های اتصال، هدفون و رایانه‌هایی که فروخت، به دست آورد، امروزه عملاً توسط پلتفرم‌های آنلاین مانند آمازون نابود شده است.

بخوانید: پورتال وب و اپلیکیشن موبایل سهامداران در نرم افزار سهام

روزی روزگاری اینطور بود،”خرید آنلاین چیست؟”. کسانی که گفتند وقتی رادیو کلبه ورشکست شد میلیون ها دلار از دست دادند. در حالی که این شرکت که یک زنجیره عظیم از ۷۳۰۰ فروشگاه بود، تا پایان سال ۲۰۱۷ به یک شرکت با حجم متوسط ​​با ۷۰ فروشگاه تبدیل شد.

اگر نمی‌خواهید در دام روانشناسی سرمایه گذاری قرار بگیرید که در بالا نشان دادیم، همیشه ذهنی باز داشته باشید و انعطاف‌پذیر فکر کنید. تحت تأثیر منابع جدید اطلاعات قرار نگیرید و هرگز فراموش نکنید که شرکت ها به اندازه خود زندگی زودگذر هستند. به هر حال، بیایید به مدیرانی که سرمایه‌گذار نیستند، اما در شرکت‌های مختلف نقش‌های ارشد را ایفا می‌کنند، هشدار بدهیم: متأسفانه، عناوینی که شما در اختیار دارید ممکن است بیایند و بروند، بنابراین همیشه چشمان خود را باز نگه دارید و به دنبال فرصت‌های جدید باشید.

در مورد نرم افزار مدیریت سهام بیشتر بدانید.

تله هزینه غرق شده

تله هزینه غرق شده نیز یک پدیده بسیار مهم در لیست دام های روانشناسی سرمایه گذاری است. وضعیتی که در آن فرد از نظر روانی از انتخاب های قبلی خود دفاع می کند و با نپذیرفتن واقعیت ها عمل می کند، تله هزینه غرق شده نامیده می شود.

همانطور که از نام آن پیداست، کسانی که در این تله می افتند معمولا عاقبت خوبی ندارند. اکثر مردم بر نفس خود غلبه می کنند و می گویند: “تقصیر من است، تصمیمات اشتباهی گرفتم”. نمی توان گفت با این حال، در دنیای تجارت، همیشه منطقی ترین حرکت این است که واقعیت ها را عینی ببینیم و هر چه زودتر به سرمایه گذاری های بد پایان دهیم و به فرصت هایی روی بیاوریم که سود بیشتری را نوید می دهند.

در مورد نرم افزار امور سهام بیشتر بدانید.

تله هزینه غرق شده نیز یک پدیده بسیار مهم در لیست دام های روانشناسی سرمایه گذاری است.

قبلاً در بسیاری از مقالات خود به حباب دات کام اشاره کرده بودیم و پیامدهای این بحران را با تمام جزئیات برای شما خوانندگان توضیح داده بودیم. اگر به خاطر داشته باشید، در سال ۱۹۹۹، زمانی که هجوم دات‌کام به اوج خود رسید، کسانی که به سمت سهام‌های فناوری هجوم می‌آوردند، باید حداقل ۱۰ سال صبر می‌کردند تا بتوانند سود کنند.

در چنین مواقعی نباید به دام «هزینه غرق شده» بیفتید و به سرمایه گذاری هایی روی بیاورید که به شما امکان جبران ضررهایتان را بدهد، یعنی باید پولی را که از دست داده اید کنار بگذارید و وارد ماجراجویی های جدیدی شوید. و این را در نظر داشته باشید: اگر از نظر عاطفی به سرمایه گذاری های بد وابسته شوید، اوضاع بدتر می شود و در نهایت شما همیشه بازنده هستید.

در مورد نرم افزار مدیریت امور سهام و سهامداران بیشتر بدانید.

تله تایید

انسان گاهی اشتباه می کند و سپس افراد دیگری را می یابد که همان اشتباه خود را مرتکب می شوند و سعی می کند به خود آرامش دهد. این وضعیت “تله تایید” نامیده می شود.

در مورد نرم افزار سهام بیشتر بدانید.

پس برای جلوگیری از افتادن در دام تایید روانشناسی سرمایه گذاری چه باید بکنم؟ پاسخ ساده است: همیشه از منابع تازه، راهنمایی بی طرفانه بگیرید و به سخنان کسانی که شما را گمراه می کنند تکیه نکنید. شاید بتوانید افرادی را ملاقات کنید که مشکلاتی مشابه شما دارند و بگویید: “من تنها نیستم.” در کوتاه مدت، می توانید کمی خود را آرام کنید. اما آنچه او به ما می گوید این است که در دراز مدت متوجه می شوید که چگونه خود را فریب می دهید و تا آن زمان دیگر خیلی دیر خواهد شد.

در مورد سامانه تحلیل بازار بخوانید.

تله کور

گاهی کور می شوید و از دیدن آنچه در اطرافتان می گذرد امتناع می کنید. در این زمان طبیعتاً وضعیت فعلی بدتر می شود. در واقع گفتنِ “دیگران در شرایط مشابه من هستند.” حتی کسانی که در دام تایید روانشناسی سرمایه گذاری نمی افتند، گاهی واقعیت های آشکار بازار را نادیده می گیرند. آنها هیچ اقدامی نمی کنند و در عمل شروع به انتظار برای آن پایان تلخ می کنند.

در مورد نرم افزار مدیریت الکترونیک اسناد بخوانید.

صدایی از درون شما می گوید: “سرمایه گذاری من مشکلی دارد.” ممکن است در شرکتی که سرمایه گذاری کرده اید رسوایی هایی رخ داده باشد. حتی بازاری که در آن هستید سیگنال های فاجعه باری بدهد. اگر با این همه؛ سرسختانه از دنبال کردن اخبار اقتصادی اجتناب می کنید، شما به زودی تمام سرمایه خود را از دست خواهید داد. ادامه مطلب را در مقاله ی بعدی بخوانید.

در مورد نرم افزار مدیریت امور سهام بیشتر بدانید.

روانشناسی سرمایه گذاری