دفاع از تصاحب شرکت: دیدگاه سهامداران
در حالی که بیشتر مقالات و کتاب ها دفاع از تصاحب شرکت را از منظر بانکداران سرمایه گذاری و مدیران شرکت ها بررسی می کنند، در مورد تأثیر تصاحب خصمانه بر سهامداران شرکت های هدف مطالب کمی نوشته شده است.
با این حال، این سهامداران می توانند پیامدهای مالی قابل توجهی را تجربه کنند، زمانی که هیئت مدیره شرکت هدف دفاعی را فعال می کند یا قصد خود را برای انجام این کار با افزودن استراتژی های دفاعی به منشور شرکت پس از انتشار اخبار مربوط به تصاحب قریب الوقوع اعلام می کند.
بیشتر بخوانید: برنامه مدیریت امور سهام برای چه کسانی کاربرد دارد؟
برای ارزیابی پیامدهای یک تصاحب، سهامداران باید استراتژیهای دفاعی مختلفی را که شرکتها برای اجتناب از آن استفاده میکنند، شناسایی و درک کنند. این تاکتیکها میتواند هم در خنثی کردن تصاحب مؤثر باشد و هم برای ارزش سهامداران مضر باشد:
سهامداران و دفاع از تصاحب شرکت
استراتژیهای دفاعی که یک شرکت برای خنثی کردن یک تصاحب خصمانه به کار میگیرد، میتواند تأثیر قابلتوجهی بر سهامدارانش داشته باشد. از جمله کاهش ارزش سهامداران.
گاهی بندهایی اطلاق می شود که یک شرکت می تواند به منشور خود اضافه کند که توسط یک تلاش خصمانه برای تصاحب ایجاد می شود و باعث می شود شرکت برای خریدار احتمالی جذاب نباشد.
قرص سمی یک تاکتیک دفاعی رایج است که توسط شرکتهای هدف برای منصرف کردن خریدار از تلاشهای خصمانهشان برای تصاحب استفاده میشود.
شرکت ها اغلب هزینههای خرید را فراتر از آن چیزی که خریدار مایل است یا قادر به پرداخت آن است، افزایش میدهد.
طرح حقوق سهامداران نمونه ای از قرص سمی است که به سهامداران فعلی این فرصت را می دهد تا سهام شرکت اضافی را با قیمت تخفیف خریداری کنند.
طرح های حقوق سهامداران
مارتین لیپتون وکیل آمریکایی است که در سال ۱۹۸۲ به دلیل ایجاد یک طرح سود سهام، که معمولاً به عنوان طرح حقوق سهامداران نیز شناخته می شود، اعتبار دریافت کرد. در آن زمان، شرکتهایی که با یک تصرف خصمانه مواجه بودند، استراتژیهای کمی برای دفاع از خود در برابر مهاجمان شرکتها داشتند. (سرمایهگذارانی مانند کارل آیکان).
یک طرح حقوق سهامداران بلافاصله پس از اینکه خریدار بالقوه طرح خرید خود را فاش کرد، شروع می شود. این طرحها به سهامداران موجود این فرصت را میدهد تا سهام شرکت اضافی را با قیمتی با تخفیف خریداری کنند.
سهامداران با قیمت پایین وسوسه میشوند تا سهام بیشتری بخرند، در نتیجه درصد مالکیت خریدار کاهش مییابد. این امر خرید را برای خریدار گرانتر میکند و به طور بالقوه میتواند خرید را کاملاً خنثی کند. حداقل به هیئت مدیره شرکت فرصت می دهد تا پیشنهادات دیگر را بسنجید.
بیشتر بخوانید: برنامه سهام پارس سیستم آشنا
نمونه ای از طرح حقوق سهامداران
طرح حقوق سهامداران نوعی استراتژی «قرص سمی» است. زیرا بلعیدن شرکت هدف را برای خریدار سخت میکند. اما برای سهامداران، یک قرص سمی می تواند عوارض جانبی شدیدی داشته باشد.
این مورد در جولای ۲۰۱۸ بود، زمانی که هیئت مدیره پاپا جانز اینترنشنال (PZZA) به اضافه کردن طرح حقوق سهامداران به منشور آن رای داد تا از کنترل شرکت جان اشناتر، بنیانگذار برکنار شده، جلوگیری کند. این اقدام شرکت را برای طرح تصاحب خصمانه اشناتر بسیار گران کرد.
در حالی که قرص سمی از تصرف خصمانه پاپا جانز جلوگیری کرد، اثرات مفید آن برای سهامداران در بهترین حالت موقتی بود. افزایش قیمت سهام چند هفته پس از فروکش کردن تهدید تصاحب، تا حدی به دلیل مبارزات قانونی با Schnatter، سقوط کرد.
علاوه بر ایجاد جهش موقت در قیمت سهام، طرح حقوق سهامداران میتواند اثر جانبی منفی داشته باشد و مانع از دستیابی سهامداران به سودی شود که در صورت موفقیتآمیز بودن تصاحب ممکن است اتفاق بیفتد.
بیشتر بخوانید: نرم افزار اسناد ، برنامه مودیان ، برنامه حضور و غیاب
روابط عمومی شرکت پارس سیستم آشنا
نرم افزار مدیریت امور سهام برای مدیریت سبد سرمایه گذاری سهام شما طراحی شده است. با کلیک بر روی هر یک از کلمات زیر به صفحه اصلی نرم افزار امور سهام دسترسی خواهید داشت.
نرم افزار امور سهام و سهامداران
نرم افزار مدیریت سبد سرمایه گذاری
برنامه مدیریت سبد سرمایه گذاری