سرمایه گذاری در شرکت های بورس (بخش سوم)
هیچ قانونی وجود ندارد که سهام ارزان شرکت های بورس خوب است، سهام گران قیمت بد است. گاهی اوقات یک شرکت کمتر از حد انتظار رشد می کند یا قدرت خود را از دست می دهد، بنابراین سهام آن ارزان تر شده است. در چنین شرایطی، “سهام ارزان خوب است.” اگر بی منطق عمل کنید و بلافاصله سرمایه گذاری کنید، می توانید ضرر کنید.
در مورد نرم افزار مدیریت امور سهام و سهامداران بیشتر بدانید.
گاهی پیشبینی میشود که یک شرکت در آینده نزدیک جهشی بزرگ داشته باشد، بنابراین ارزش سهام آن شروع به صعود میکند. سپس، این موضوع مطرح می شود که “سهم گران قیمت بد است، نمی توان آن را خرید.” اشتباه می کنید.
در مورد نرم افزار تحلیل بازار در بازار بورس بخوانید.
سرمایه گذاری در شرکت های بورس
سهام شرکتی که در حال حاضر با ارزش بالا معامله می شود، پس از مدتی پتانسیل افزایش بسیار بیشتری را دارد. به طور خلاصه، همیشه انعطاف پذیر باشید، خود را به الگوهای خاصی محدود نکنید. آیا سهامی دارید که فکر می کنید در آینده ارزش آن را افزایش دهد؟ تحقیقات لازم را انجام دهید و اگر می توانید آن سهام را بخرید.
در مورد برنامه مدیریت امور سهام بیشتر بدانید.
به وضعیت مالی هر شرکتی که توجه شما را جلب می کند، از نزدیک نگاه کنید.
فرض کنید یک شرکت توجه شما را به خود جلب کرده است، زمان را تلف نکنید و شروع به بررسی گزارش های مالی آن کنید. همه شرکت های سهامی عام موظفند هر سه ماهه و در پایان سال گزارش هایی را منتشر کنند که وضعیت مالی خود را مشخص می کند. سپس وب سایت شرکت ها را پیدا کنید. وارد صفحه سرمایه گذاران شوید و گزارش های CMB را به دقت بررسی کنید.
در مورد نرم افزار جامع تحلیل بازار بخوانید.
در اینجا یک نکته در مورد شرکت های بورس وجود دارد:
هرگز به خواندن آخرین گزارش بسنده نکنید. زیرا ممکن است شرکت علیرغم کسب سودهای باورنکردنی اخیراً در درازمدت ضررهای متوالی داشته باشد. آنچه برای شما مهم است این است که شرکت نه تنها در یک سه ماهه سود کسب کند، بلکه موفقیت و ثبات خود را در بلندمدت حفظ کند.
در مورد نرم افزار مدیریت اسناد الکترونیک بخوانید.
ترجیح دادن شرکت هایی که به طور منظم میزان درآمد را افزایش می دهند.
خیلی چیزها می توانند به صورت روزانه در دنیای مالی تغییر کنند. این در حالی است که در بلندمدت زمانی که درآمد شرکت ها افزایش می یابد، قیمت سهام آنها نیز افزایش می یابد.
مبلغ سود و زیان نهایی را نیز نادیده نگیرید.
تفاوت بین درآمدهای یک شرکت و هزینه های آن با سود آن شرکت مطابقت دارد. از این منظر می توان گفت حاشیه سود شرکتی که هم درآمدهایش را افزایش می دهد و هم هزینه هایش را کاهش می دهد رو به رشد است.
در مورد نرم افزار مدیریت سهام بیشتر بدانید.
میزان بدهی شرکت را دریابید.
ترازنامه شرکت را حتما بررسی کنید. به طور کلی می توان گفت که قیمت سهام یک شرکت با حجم بدهی زیاد به طور مداوم در حال تغییر است. زیرا بخش زیادی از درآمد این شرکت صرف سود و اقساط وام می شود. بنابراین، صرفاً به این دلیل که درآمد یک شرکت خوب است، سرمایه گذاری نکنید. ابتدا شرکت را با سایر شرکت ها مقایسه کنید و ببینید کدام یک چقدر وام گرفته است.
در مورد نرم افزار اسناد بخوانید.
در نظر بگیرید که شرکت چقدر سود سهام پرداخت می کند.
سود؛ سهام نقدی است که به سهامداران شرکت پرداخت می شود. سود سهام منبع درآمدی منظم و همچنین نشانه ای از بهبود وضعیت مالی شرکت است. اگر شرکتی بین سهامدارانش سود تقسیم می کند، حتما سابقه پرداخت آن شرکت را بررسی کنید. ببینید آیا سود سهام در حال افزایش یا کاهش است و بر این اساس تصمیم خود را بگیرید.
حالا بیایید در مورد کارهایی که نباید هنگام خرید سهام انجام دهید صحبت کنیم:
فقط به قیمت سهم نگاه نکنید. نگران نباشید، “قیمت سهام ۱۰% کاهش یافته است، این فرصت را نباید از دست داد!” نه، ابتدا دلیل کاهش قیمت سهام را درک کنید و سپس بررسی کنید که آیا دوباره افزایش خواهد یافت یا خیر.
در مورد نرم افزار مدیریت امور سهام بیشتر بدانید.
بیش از حد به توصیه های تحلیلگران اعتماد نکنید.
گزارش های تحلیلگران می تواند اطلاعات بسیار محکمی در مورد وضعیت یک شرکت به شما بدهد. اما این نیز یک واقعیت شناخته شده است که تحلیلگران اغلب مردم را به سمت خرید سهام هدایت می کنند.
از نوسانات تعجب نکنید.
سهام انفرادی همیشه نسبت به صندوق های سرمایه گذاری متقابل متنوع نوسان بیشتری دارند. آیا قصد خرید سهام شرکت های خاصی را دارید؟ به میزان افزایش یا کاهش ارزش سهام به صورت سالانه نگاه کنید و سعی کنید تخمین بزنید که در یک سال چقدر نوسان در قیمت ها ممکن است رخ دهد.
در مورد نرم افزار سهامداری بیشتر بدانید.
فراموش نکنید که سهام خود را به موقع بفروشید.
فروش به اندازه خرید سهام مهم است. بنابراین باید به این فکر کنید که چه چیزی و چه زمانی بفروشید. بنابراین معیارهای فروش را برای خود تعیین کنید. به عنوان مثال، اگر شرکت پرداخت سود سهام را متوقف کرده باشد، اگر قیمت سهام آن افزایش یافته یا به یک نقطه بحرانی کاهش یافته است، یا اگر تحلیلگران مورد اعتماد شما می گویند: “این شرکت دیگر نمی تواند بهبود یابد.” اگر معیارهایی را که ذکر کردیم تعیین کنید، در برابر نوسانات وحشت نخواهید کرد و سعی در فروش دارایی های خود دارید. به یاد داشته باشید، اگر برنامه ریزی شده عمل کنید، درآمد روزانه خود را دو برابر خواهید کرد.