نسبت P/E چیست؟
نسبت P/E چیست؟ چند باید باشد؟ نسبت درآمد قیمت چیست؟ نسبت قیمت به درآمد (P/E) یک نسبت ارزش گذاری است که قیمت سهام معامله شده در بازار را نسبت به سود هر سهم اندازه گیری می کند. همچنین به عنوان کف قیمت یا ضریب درآمد نیز شناخته می شود. نسبت P/E توسط سرمایه گذاران و تحلیلگران برای تعیین ارزش نسبی سهام استفاده می شود.
همچنین برای ارزیابی یک شرکت بر اساس عملکرد گذشته آن کاربردی است. این نسبت قیمت سهام شرکت را به سود هر سهم آن مرتبط می کند. نسبت P/E بالا ممکن است به این معنی باشد که قیمت سهام بالاتر از ارزش آن است یا اینکه سرمایه گذاران انتظار نرخ رشد بالاتری در آینده دارند. شرکت هایی که سود یا زیان نمی کنند، نسبت P/E ندارند. زیرا مخرج آن خالی است. در عمل از دو نسبت مختلف P/C استفاده می کند. P/C رو به جلو و P/C عقب.
در مورد سامانه تحلیل بازار بخوانید.
فرمول و محاسبه نسبت P/E
فرمول مورد استفاده برای محاسبه به شرح زیر است: نسبت P/E = قیمت فعلی سهم / درآمد هر سهم
برای تعیین ارزش P/E، تقسیم قیمت فعلی سهام در بازار بر سود هر سهم کافی است. در حالی که قیمت لحظه ای سهام می تواند به راحتی از هر سایت مالی قابل دسترسی باشد، هر سایتی به وضوح درآمد هر سهم را نشان نمی دهد.
دو نوع اصلی سود هر سهم در عمل وجود دارد. اولی به عنوان اطلاعات فهرست شده در بخش اصولی اکثر وب سایت های مالی / سهام ظاهر می شود. این عدد معمولاً به عملکرد شرکت در ۱۲ ماه گذشته اشاره دارد. نوع دوم حساب سود هر سهم در بولتن های منتشر شده توسط شرکت مشخص شده است. اعداد ارائه شده در اینجا برآوردهای علمی از میزان درآمد شرکت در آینده است.
در مورد نرم افزار مدیریت امور سهام بیشتر بدانید.
گاهی اوقات، تحلیلگران هنگام انجام این محاسبه، داده های بلندمدت را در نظر می گیرند و بر اساس اندازه گیری های ۱۰ یا ۳۰ سال گذشته عمل می کنند. این روش اغلب برای اندازه گیری ارزش کلی یک شاخص سهام مانند S&P 500 استفاده می شود. در واقع، اندازهگیریهای بلندمدت میتوانند با جبران نوسانات ایجاد شده توسط تغییرات چرخهای، میانگینهای سالمتری را نشان دهند. میانگین بلندمدت نسبت P/E برای S&P 500 15 است، به این معنی که سهامی که این شاخص را تشکیل میدهند مجموعاً ۱۵ برابر میانگین موزون درآمدشان حق بیمه دارند.
P/K آینده نگر
دو معیار رایج سود به ازای هر سهم که در بالا ذکر شد بر اساس دو محاسبه رایج P/E است: P/E آیندهنگر و P/E گذشتهنگر.
همان طور که از نام آن پیداست، P/E فوروارد از تخمین سود آینده استفاده می کند. این شاخص آیندهنگر که «درآمد تخمینی» نیز نامیده میشود، برای مقایسه سود جاری با پیشبینی آینده مفید است. همچنین بینشی در مورد اینکه درآمد بدون حسابداری یا آرایش چگونه به نظر می رسد را ارائه می دهد.
در مورد سامانه تحلیل بازار بخوانید.
با این حال، برخی از مشکلات ناشی از ماهیت متریک P/C پیشرو وجود دارد. به عنوان مثال، شرکت ها ممکن است عمداً سود خود را دست کم بگیرند تا از P/E تخمین زده شده فراتر رود. یا برعکس، ممکن است در برآوردهای خود اغراق کرده و در اعلامیه های سود بعدی تصحیح کنند. مجدداً، برآوردهای سود انجام شده توسط تحلیلگران خارجی ممکن است به طور قابل توجهی با برآوردهای شرکت متفاوت باشد و باعث سردرگمی سرمایه گذاران شود.
گذشته نگر F/K
P/E گذشته نگر بر اساس عملکرد گذشته با تقسیم قیمت فعلی سهم بر سود هر سهم برای ۱۲ ماه گذشته است. اگر شرکت بپذیرد که درآمد خود را به طور دقیق گزارش می کند، این محبوب ترین شکل اندازه گیری است. با این حال، P/C گذشته نگر نیز دارای برخی کاستی های مشخصه است. عملکرد گذشته یک شرکت همیشه شاخص دقیقی از رفتار آینده آن نیست.
در مورد نرم افزار مدیریت سهام بیشتر بدانید.
به همین دلیل، برای سرمایهگذاران مهم است که هنگام انتخاب سهام برای سرمایهگذاری، ارزیابی را با توجه به قدرت سود آینده انجام دهند، نه گذشته. در حقیقت، ثابت ماندن نسبت P/E گذشتهنگر علیرغم نوسانات قیمت سهام، یک مشکل است. دوباره در این زمینه، زمانی که یک رویداد مهم برای شرکت رخ می دهد، P/E گذشته نگر این رویداد را کمتر از آنچه باید منعکس می کند. به خاطر داشته باشید که سهام هر روز معامله می شود، در حالی که سود فقط در گزارش های فصلی اعلام می شود.
در نتیجه، برخی از سرمایه گذاران ترجیح می دهند بر P/E آینده نگر تکیه کنند، در حالی که برخی دیگر P/E گذشته نگر را ترجیح می دهند. اگر P/E آیندهنگر کمتر از P/E گذشتهنگر باشد، این نشاندهنده افزایش درآمد است. اگر وضعیت برعکس باشد، نشان می دهد که انتظار کاهش آن را دارد.
در مورد نرم افزار جامع تحلیل بازار بخوانید.
نسبت P/E چگونه تفسیر می شود؟
نسبت P/E یکی از پرکاربردترین ابزارهای تحلیلی برای ارزیابی سهام است. علاوه بر تفسیر اینکه آیا قیمت بازار یک شرکت بیش از حد بالا/بالا است یا خیر، میتواند به عنوان ابزار مفیدی برای آشکار کردن اینکه چگونه قیمت سهام در بازار سهام نسبت به شرکتهای گروه صنعتی آن یا همه شرکتهایی که شاخص را تشکیل میدهند، عمل کند.
در مورد نرم افزار مدیریت امور سهام و سهامداران بیشتر بدانید.
اساساً به عنوان منطق اصلی، نسبت P/E بیانگر مقداری است که یک سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در شرکت قربانی می کند تا یک دلار از درآمد آن شرکت دریافت کند. P/E بالا ممکن است به این معنی باشد که قیمت سهام نسبت به درآمد آن بسیار بالا است، در حالی که بالعکس ممکن است نشان دهنده پایین بودن قیمت فعلی آن نسبت به درآمد باشد.
در مورد نرم افزار مدیریت الکترونیک اسناد بخوانید.