انواع سهامداران
معاملات سهام، در چند سال گذشته، در میان معامله گران مورد توجه قرار گرفته است. پیش از این، بیشتر افراد ترجیح میدادند پسانداز خود را در گزینههای حساب سپرده کمبازده سرمایه گذاری کنند. که از آنجا بازده تضمین شده بود و ریسکهای مرتبط کم بود. با این حال، در زمان های اخیر، افراد بیشتری از ایده پذیرش ریسک برای چشم انداز بازده بالاتر استقبال می کنند. در نتیجه تعداد انواع سهامداران در معاملات بازار سهام نیز چندین برابر شده است.
بیشتر بخوانید: نرم افزار سهامداران
سهامدار کیست؟
اصطلاح «سهامدار» برای اشاره به هر شخص، مؤسسه یا شرکتی استفاده میشود که مالکیت حداقل یک سهم از سهام یک شرکت را دارد که به آن سهام نیز گفته میشود. چنین اشخاصی که به عنوان سهامداران نیز شناخته می شوند، مالکان جزئی یک شرکت هستند و حق دارند در سودی که شرکت مذکور ایجاد می کند، سهمی داشته باشند. این سودها از طریق تقسیم سود یا از طریق افزایش ارزش سهام به سهامداران ارائه می شود.
به همین ترتیب، هنگامی که قیمت سهام یک شرکت به دلیل زیان های متحمل شده توسط آن در یک سال معین کاهش می یابد، سهامداران از سرمایه گذاری خود متحمل ضرر می شوند. در نتیجه منجر به کاهش ارزش پرتفوی آنها می شود.
بیشتر بخوانید: نرم افزار امور سهام و سهامداران
نکته:
در این رابطه، توجه به این نکته ضروری است که زمانی که یک شرکت دارایی های خود را نقد می کند، سهامداران عادی تنها پس از دریافت سهم خود از سود توسط دارندگان اوراق قرضه، طلبکاران و سهامداران ترجیحی، درآمد خود را دریافت می کنند. علاوه بر این، در صورت اعلام ورشکستگی یک شرکت، سهامداران نیز احتمال از دست دادن کل سرمایه خود را دارند.
بیشتر بخوانید: : نرم افزار امور سهامداری
سهامداران اقلیت
نهادهایی که کمتر از ۵۰ درصد از سهام یک شرکت را در اختیار دارند، سهامداران اقلیت نامیده می شوند.
سهامداران اکثریت
نهادی که بیش از ۵۰ درصد از سهام موجود شرکت را کنترل می کند، به عنوان سهامدار اکثریت شناخته می شود. هنگام تصمیم گیری های کلیدی برای عملیات شرکت، از قدرت قابل توجهی برخوردار است.
بیشتر بخوانید: برنامه مدیریت امور سهام
اکثر سهامداران، در بیشتر موارد، بنیانگذاران شرکت یا فرزندان آنها هستند. از آنجایی که چنین نهادهایی بیش از ۵۰ درصد از سهام یک شرکت را در اختیار دارند، درصدی معادل از سهام شرکت را نیز کنترل می کنند. در نتیجه، اکثریت سهامداران نقش کاملاً اساسی در اتخاذ تصمیمات اجرایی مانند انتصاب یا جایگزینی اعضای هیئت مدیره و پرسنل ارشد مانند مدیران ارشد اجرایی و مواردی از این قبیل دارند.
بیشتر بخوانید: برنامه سهامداران
در اینجا، توجه به این نکته مهم است که در حالی که سهامداران اکثریت نقش مهمی در تصمیم گیری های کلیدی برای یک شرکت ایفا می کنند، آنها شخصاً مسئول تعهدات یا بدهی های مالی شرکت نیستند. بنابراین، برخلاف مورد مشارکت یا شرکت های انفرادی، دارایی های شخصی سهامداران حتی در صورت ورشکستگی شرکت، امن می ماند.
انواع سهامداران شرکت
انواع سهامداران یک شرکت بر دو نوع هستند – سهامدار معمولی و سهامدار ممتاز.
همانطور که از نام آنها پیداست، سهامدار معمولی صاحبان سهام عادی یک شرکت هستند. این افراد در مورد مسائل مربوط به شرکت از حق رای برخوردارند. علاوه بر این، آنها همچنین می توانند از حقوق فوق استفاده کنند، از جمله طرح دعوای دسته جمعی علیه هر موضوعی که می تواند به سازمان آسیب برساند.
بیشتر بخوانید: نرم افزار سهام
از سوی دیگر، سهامداران ممتاز در تقسیم سود شرکت نسبت به سهامداران عادی برتری دارند. در حالی که آنها حق رای در موضوعات مربوط به تصمیمات اجرایی یک شرکت را ندارند، سهامداران ممتاز حق دریافت نرخ سود ثابت را دارند. حتی اگر سودآوری شرکت مذکور در خطر باشد.
بیشتر بخوانید: نرم افزار سهامداری
اهمیت انواع سهامداران
در حالی که این مالکان با سرمایه گذاری در سهام یک شرکت سود کسب می کنند، نقش مهمی در عملیات، تامین مالی، اداره و کنترل جنبه های مختلف یک کسب و کار دارند. برای مثال،
بیشتر بخوانید: نرم افزار مدیریت سهام
سهامداران مستقیماً از طریق انتصاب پرسنل اداری ارشد بر عملیات شرکت تأثیر می گذارند. بیشتر سرمایهگذاران ترجیح میدهند در سهامی سرمایهگذاری کنند که بتواند انتظارات سودشان را برآورده کند. بنابراین شرکتها را تحت فشار دائمی نگه میدارند تا پیشبینیهای فروش و سود خود را برآورده کنند.
شرکت ها به جای حقوق مالکیت از سهامداران تامین مالی دریافت می کنند. استارتآپها و شرکتهای خصوصی نیز میتوانند سرمایه خود را از طریق مکانهای خصوصی افزایش دهند یا مسائل را با موسسات و افراد منتخب به اشتراک بگذارند.
بیشتر بخوانید: نرم افزار مدیریت امور سهام
با کنترل بیشتر جنبه های عملیات یک شرکت، سهامداران نقش مهمی در عملکرد و سود کلی آن دارند.
اعضای هیئت مدیره شرکت های سهامی عام موظفند فهرست سهامداران را در خصوص وضعیت تجاری و عملیات آن شفاف سازی کنند. در واقع، مدیران ارشد چنین شرکتهایی چند روز از هر سه ماهه را صرف بحث در مورد مسائل مربوط به حاکمیت شرکت با تحلیلگران بازار، سهامداران و چنین نهادهایی میکنند.
بیشتر بخوانید: نرم افزار امور سهام
سهامداران می توانند از اختیارات خود برای تعیین اینکه چه کسی عملیات شرکت را کنترل می کند، اعمال کنند. به عنوان مثال، اگر سهامداران معتقد باشند که قیمت عرضه کافی نیست، می توانند به طور موثر از تلاش برای تصاحب جلوگیری کنند.
بیشتر بخوانید: برنامه تحلیل سهام