آیا سهام دار می تواند مدیر باشد؟

آیا سهام دار می تواند مدیر باشد؟

سهام دار شخص، شرکت یا سازمانی که دارای سهام یا سهم در یک شرکت معین است. سهامدار می تواند شخص، شرکت یا سازمانی باشد که سهام(های) یک شرکت معین را در اختیار دارد.

یک سهام دار باید حداقل یک سهم در سهام یک شرکت یا صندوق سرمایه گذاری مشترک داشته باشد تا مالک جزئی شود. سهامداران معمولاً در صورت موفقیت و پیروزی شرکت، سود سهام اعلام شده را دریافت می کنند. آنها حق دارند در مورد برخی از مسائل مربوط به شرکت رای دهند و به عنوان یک کرسی در هیئت مدیره انتخاب شوند.

اگر شرکت در حال انحلال باشد و دارایی های آن فروخته شود، سهام دار می تواند بخشی از آن پول را دریافت کند، مشروط بر اینکه قبلاً به طلبکاران پرداخت شده باشد. هنگامی که چنین وضعیتی پیش می آید، مزیت سهامدار بودن در این است که آنها موظف به تقبل بدهی ها و تعهدات مالی شرکت نیستند. به این معنی که طلبکاران نمی توانند سهامداران را مجبور به پرداخت آنها کنند.

بیشتر بخوانید: مدیریت امور سهام؛ نرم افزاری بر بستر رایانش ابری

نقش های سهام دار

سهامدار بودن فقط به معنای دریافت سود نیست، زیرا شامل مسئولیت های دیگری نیز می شود. بیایید به برخی از این مسئولیت ها نگاه کنیم:

طوفان فکری و تصمیم گیری درباره اختیاراتی که به مدیران شرکت اعطا می کنند، از جمله انتصاب و عزل آنها از سمت خود. تصمیم گیری در مورد میزان دریافتی مدیران برای دستمزدشان. این عمل بسیار دشوار است. زیرا سهامداران باید مطمئن شوند که مبلغی که می پردازند، هزینه‌های زندگی در شهری که مدیر در آن زندگی می‌کند، بدون به خطر انداختن خزانه شرکت جبران می‌کند. گزینش جویی در مورد مواردی که مدیران هیچ اختیاری بر آن ندارند، از جمله ایجاد تغییرات در اساسنامه شرکت. و در نهایت بررسی و تایید صورتهای مالی شرکت.

انواع سهامداران

اساساً دو نوع سهامدار وجود دارد:

سهامداران عادی

سهامداران ممتاز

صاحبان سهام عادی کسانی هستند که مالک سهام عادی یک شرکت هستند. آنها رایج ترین نوع سهامداران هستند و حق رای دادن در مورد مسائل مربوط به شرکت را دارند. از آنجایی که آنها بر نحوه مدیریت شرکت کنترل دارند، این حق را دارند که برای هر گونه تخلفی که به طور بالقوه می تواند به سازمان آسیب برساند، یک شکایت دسته جمعی علیه شرکت تنظیم کنند.

از سوی دیگر، سهامداران ممتاز نادرتر هستند. برخلاف سهامداران عادی، آنها صاحب سهمی از سهام ممتاز شرکت هستند و هیچ حق رای یا هیچ نظری در نحوه مدیریت شرکت ندارند. در عوض، آنها مستحق دریافت مبلغ ثابتی از سود سهام سالانه هستند که قبل از پرداخت سهم سهامداران عادی دریافت خواهند کرد. اگرچه سهام عادی و ممتاز هر دو با عملکرد مثبت شرکت ارزش خود را افزایش می دهند، این اولی است که سود یا زیان سرمایه بیشتری را تجربه می کند.

نقش های سهام دار

آیا سهام دار می تواند مدیر باشد؟

سهامدار و مدیر دو نهاد متفاوت هستند، اگرچه یک سهامدار می تواند همزمان مدیر باشد. همانطور که قبلاً ذکر شد، سهامدار جزء مالکان شرکت است و از امتیازاتی مانند دریافت سود و اعمال کنترل بر مدیریت شرکت برخوردار است. از سوی دیگر، مدیر فردی است که توسط سهامداران برای انجام مسئولیت‌هایی که مربوط به عملیات روزانه شرکت با هدف بهبود وضعیت آن است استخدام می‌شود.

بیشتر بخوانید: نرم افزار امور سهام و سهامداران پارس سیستم آشنا

سهامدار در مقابل ذینفع

سهامداران و ذینفعان اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند و بسیاری از مردم فکر می کنند که آنها یکی هستند. با این حال، این دو اصطلاح به یک معنا نیستند. سهامدار مالک یک شرکت است که بر اساس تعداد سهام آنها مشخص می شود. یک ذینفع مالک بخشی از شرکت نیست، اما مانند سهامداران به عملکرد یک شرکت علاقه مند است. با این حال، علاقه آنها ممکن است شامل پول باشد یا نباشد.

به عنوان مثال، هتل های زنجیره ای در ایالات متحده که ۳۰۰۰ نفر را استخدام می کند، سهامداران متعددی دارد، از جمله کارکنان آن. زیرا آنها برای کار خود به شرکت متکی هستند. سایر ذینفعان شامل دولت های محلی و ملی به دلیل مالیات هایی هستند که شرکت باید سالانه بپردازد.

سهامدار در مقابل مشترک

قبل از اینکه یک شرکت عمومی شود، ابتدا به عنوان یک شرکت سهامی خاص شروع به کار می کند که توسط گروهی از افراد به نام “مشترکین” اداره، تشکیل و سازماندهی می شود. مشترکین اولین اعضای شرکت محسوب می شوند که نام آنها در اساسنامه درج شده است. به محض اینکه شرکت سهامی عام می شود، نام آنها همچنان در ثبت عمومی ثبت می شود و حتی پس از خروج از شرکت نیز به همین شکل باقی می مانند.

بیشتر بخوانید: نرم افزار اسناد ، برنامه مودیان ، برنامه حضور و غیاب

سهام دار مدیر

روابط عمومی شرکت پارس سیستم آشنا

نرم افزار مدیریت امور سهام برای مدیریت سبد سرمایه گذاری سهام شما طراحی شده است. با کلیک بر روی هر یک از کلمات زیر به صفحه اصلی نرم افزار امور سهام دسترسی خواهید داشت.

 نرم افزار مدیریت امور سهام

برنامه سهامداران

 نرم افزار امور سهام و سهامداران

 نرم افزار امور سهام

برنامه مدیریت امور سهام

سامانه مدیریت سبد سهام

برنامه تحلیل سهام

 نرم افزار مدیریت امور سهام

سامانه سهامداران

نرم افزار امور سهامداری

سامانه امور سهام و سهامداران

برنامه مدیریت سهامداران

 نرم افزار سهامداران

سامانه امور سهام

 نرم افزار سهام

 نرم افزار خرید سهام

برنامه پیشنهاد بهترین سهام

بهترین برنامه پیشنهاد سهام

 برنامه پیش بینی قیمت سهام

 برنامه مدیریت سبد سهام

 نرم افزار سهامداری

اپلیکیشن ردیابی سهام

 نرم افزار مدیریت سهام

برنامه مدیریت پرتفولیو

 نرم افزار مدیریت سهام اندروید

برنامه مدیریت سهام در بورس

نرم افزار مدیریت سبد سرمایه گذاری

برنامه مدیریت سبد سرمایه گذاری

نرم افزار مدیریت پورتفولیو

برنامه مدیریت سبد سهام در بورس

برنامه ردیابی سهام