RSI در چه بازه ای باید رعایت شود؟

RSI در چه بازه ای باید رعایت شود؟

شاخص قدرت نسبی یا RSI در چه بازه هایی باید رعایت شود؟ اندیکاتور RSI همیشه مقداری بین ۰ تا ۱۰۰ دارد. سرمایه گذاران هنگام بررسی این محدوده های اندیکاتور از مقادیر ۳۰ و ۷۰ پیروی می کنند. علاوه بر این مقادیر، مقدار ۵۰ نیز نظارت می شود.

اگر نشانگر RSI زیر ۳۰ باشد، منطقه اشباع فروش را نشان می دهد و به عنوان سیگنال خرید دنبال می شود. مقدار بالاتر از ۷۰ نشان دهنده یک منطقه بیش از حد خرید است و به عنوان سیگنال فروش دنبال می شود.

بیشتر بخوانید: برنامه سهام پارس سیستم آشنا

تفسیر و شناخت شاخص قدرت نسبی

در حالی که RSI در این محدوده ها دنبال می شود، محدوده های دیگری نیز وجود دارند که باید هنگام تفسیر شناخته شوند. اگر RSI از ۷۰ بیشتر شود و به سمت محدوده بین ۸۰ تا ۱۰۰ حرکت کند، به این معنی است که قیمت بیش از حد افزایش یافته است. در این صورت تعبیر می شود که ممکن است به زودی اصلاح شود. به عبارت دیگر، مشخص می شود که قیمت ممکن است در مدت کوتاهی شروع به کاهش کند.

به همین ترتیب، اگر اندیکاتور شاخص قدرت نسبی به زیر مقدار ۳۰ برسد و به سمت محدوده ۲۰ تا ۰ حرکت کند، تعبیر می شود که کاهش شدید رخ داده است و ممکن است قیمت ها در مدت کوتاهی افزایش یابد. در حالی که اندیکاتور RSI در این بازه ها دنبال می شود، اگر حرکت سریع قیمت ها در مدت زمان کوتاهی وجود داشته باشد، ممکن است در زمان بندی سیگنال های اندیکاتور تفاوت هایی وجود داشته باشد.

بنابراین در حین انجام تحلیل تکنیکال حتما باید نگاهی به مسائل تحلیل فاندامنتال بیندازید. باید داده های اقتصادی را دنبال کنید و تحولات سیاسی و ژئوپلیتیکی را نیز رصد کنید. RSI می تواند به شما بگوید که سهام در کدام منطقه است، اما نمی تواند به شما بگوید که چگونه سهام را بخرید. بنابراین، شاخص ها را به عنوان سیگنال های جادویی ندانید، بلکه دانش خود را بهبود بخشید.

عدم تطابق RSI چیست و چگونه باید تفسیر شود؟

عدم تطابق RSI چیست و چگونه باید تفسیر شود؟

هنگام استفاده از اندیکاتور RSI باید همیشه بررسی شود که آیا هماهنگی بین آن و نمودار قیمت وجود دارد یا خیر. زیرا اگر بین نمودار قیمت و RSI عدم تطابق وجود داشته باشد، ممکن است سیگنال های مهمی را نشان دهد. اینجاست که با وضعیت عدم تطابق شاخص قدرت نسبی مواجه می شویم.

به عنوان مثال، زمانی که قیمت در حال افزایش است، شاخص قدرت نسبی ممکن است از سطح ۷۰ فراتر رفته باشد که نشان دهنده خرید بیش از حد است. با این حال، افزایش قیمت ها ممکن است برای مدتی ادامه یابد. در این مرحله، واگرایی شاخص قدرت نسبی ذکر شده است. به عبارت دیگر RSI این افزایش و احتمال افزایش قیمت را تایید نمی کند.

وقتی بررسی می کنیم که عدم تطابق شاخص قدرت نسبی چیست، می بینیم که به دو صورت اتفاق می افتد: مثبت و منفی.

در صورت واگرایی مثبت RSI، نمودار قیمت ممکن است پایین‌ترین حد جدید را نشان دهد، در حالی که نمودار RSI ممکن است برعکس، پایین‌ترین سطح را نشان دهد. به عبارت دیگر، اگر نمودار قیمت حرکت نزولی را نشان دهد در حالی که اندیکاتور RSI روند صعودی را نشان دهد، واگرایی شاخص قدرت نسبی مثبت وجود دارد. این معمول ترین ناهماهنگی مثبت است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با نرم‌افزار مدیریت پورتفولیو پارس سیستم آشنا

واگرایی مثبت RSI

واگرایی مثبت RSI که در انگلیسی به عنوان “واگرایی صعودی” بیان می شود، به عنوان تصویری قوی از دارایی مالی در میان مدت و بلند مدت تفسیر می شود.

اگر RSI واگرایی منفی باشد، مشاهده می شود که قیمت ها اوج های جدیدی ایجاد می کنند، اما برعکس، نمودار شاخص قدرت نسبی اوج های نزولی ایجاد می کند. به عبارت دیگر، اگر قیمت ها در حالی که RSI کاهش می یابد، افزایش می یابد، واگرایی منفی RSI ذکر می شود. این وضعیت که به آن “واگرایی نزولی” نیز گفته می شود، به عنوان یک وضعیت منفی برای دارایی مالی تفسیر می شود.

واگرایی منفی RSI

واگرایی منفی RSI نشان می دهد که تقاضای خرید برای ابزار کاهش یافته است. قابل درک است که افزایش قیمت ها موقت یا دستکاری است. این واگرایی منفی نشان می دهد که ابزار ممکن است در میان مدت یا بلند مدت وارد روند نزولی شود.

این ناسازگاری ها بعد از مدتی برطرف می شود. به عبارت دیگر، قیمت ها شروع به نشان دادن حرکات مشابه با شاخص قدرت نسبی می کنند. پاسخ به این سوال که چگونه ناسازگاری RSI را تفسیر کنیم در اینجا ظاهر می شود. شاخص RSI گاهی اوقات می تواند جلوتر از قیمت باشد. این ناسازگاری ها نیز ممکن است نشانه این باشد.

به عبارت دیگر؛ وقتی نمودار قیمت را بررسی می کنید، ممکن است فکر کنید که روند صعودی وجود دارد. هنگامی که از نشانگر شاخص قدرت نسبی استفاده می کنید، عدم تطابقی که مشاهده می کنید به شما نشان می دهد که این روند ممکن است پس از مدتی معکوس شود.

بنابراین، هنگامی که واگرایی RSI مشاهده می شود، گفته می شود که جهت نشان داده شده توسط RSI را به عنوان مبنا انتخاب می کند.

بیشتر بخوانید: نرم افزار اسناد ، برنامه مودیان ، برنامه حضور و غیاب

شاخص قدرت نسبی

روابط عمومی شرکت پارس سیستم آشنا

نرم افزار مدیریت امور سهام برای مدیریت سبد سرمایه گذاری سهام شما طراحی شده است. با کلیک بر روی هر یک از کلمات زیر به صفحه اصلی نرم افزار امور سهام دسترسی خواهید داشت.

 نرم افزار مدیریت امور سهام

برنامه سهامداران

 نرم افزار امور سهام و سهامداران

 نرم افزار امور سهام

برنامه مدیریت امور سهام

سامانه مدیریت سبد سهام

برنامه تحلیل سهام

 نرم افزار مدیریت امور سهام

سامانه سهامداران

نرم افزار امور سهامداری

سامانه امور سهام و سهامداران

برنامه مدیریت سهامداران

 نرم افزار سهامداران

سامانه امور سهام

 نرم افزار سهام

 نرم افزار خرید سهام

برنامه پیشنهاد بهترین سهام

بهترین برنامه پیشنهاد سهام

 برنامه پیش بینی قیمت سهام

 برنامه مدیریت سبد سهام

 نرم افزار سهامداری

اپلیکیشن ردیابی سهام

 نرم افزار مدیریت سهام

برنامه مدیریت پرتفولیو

 نرم افزار مدیریت سهام اندروید

برنامه مدیریت سهام در بورس

نرم افزار مدیریت سبد سرمایه گذاری

برنامه مدیریت سبد سرمایه گذاری

نرم افزار مدیریت پورتفولیو

برنامه مدیریت سبد سهام در بورس

برنامه ردیابی سهام