تحلیل تکنیکال و ده شاخص فنی اساسی

تحلیل تکنیکال و ده شاخص فنی اساسی

شاخص های نمودار تحلیل تکنیکال به شما کمک می کند تا بازار را ارزیابی کنید و در نتیجه یک نمای کلی از روند قیمت ارائه دهید. این به شما، سرمایه گذاران، کمک می کند تا تصمیمات خرید یا فروش خود را بگیرید و زمان سرمایه گذاری مناسب را تعیین کنید.

اندیکاتورها (نشانگرهای گرافیکی)، به شما کمک می کنند روندی را که سهام سعی می کند در بازار دنبال کند، مشخص کنید، هرچند دقیق نیست. اما با کمک این ابزارها می تونوانید دقیق ترین قیمت خرید یا دقیق ترین قیمت فروش سهام را تعیین کنید.

روند نامی است که به دوره های خرید یا فروش مستمر در سهام داده می شود. شاخص هایی که روندها را نشان می دهند، اندیکاتور روند نامیده می شوند. این تجزیه و تحلیل که با کمک اندیکاتورها انجام می شود، به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که آیا خرید، فروش یا انتظار برای شما مناسب است، آیا سهام افزایش می یابد یا خیر، و در چه نقطه ای سهام وارد و خارج می شود.

اجزای تحلیل تکنیکال

برخی از اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال سیگنال های خرید و فروش واضحی را نشان می دهند. زمانی که می خواهید معامله ای را باز کنید، باید از چندین اندیکاتور با هم استفاده کنید. با کمک نمودارها و اندیکاتورها می توانید نقاط حمایت و مقاومت ابزار سرمایه گذاری را تعیین کنید.

میانگین متحرک ساده (SMA)

میانگین متحرک ساده (SMA) توسط معامله گرانی که می خواستند با ترسیم دستی نمودارهای سهام در زمانی که رایانه استفاده نمی شد، سهام بخرند یا بفروشند، استفاده می شد. مجموعه ای از داده ها به طور مساوی برای یک دوره زمانی مشخص رتبه بندی می شوند. با قدیمی ترین نقطه داده حذف شده و جدیدترین نقطه داده به بالای صفحه اضافه می شود. با هر روز معاملاتی جدید قیمت جدیدی لحاظ می شود و آخرین قیمت در دوره از محاسبه حذف می شود.

تفسیر میانگین متحرک ساده:

محاسبه میانگین متحرک: مجموع قیمت ها یا مقادیر اندیکاتور در دوره محاسبه بر تعداد روزهای معاملاتی در دوره محاسبه تقسیم می شود. اگر میانگین متحرک را روی نمودار قیمت قرار دهید، می توانید از آن به عنوان سطوح حمایت و مقاومت نیز استفاده کنید.

احتمال ۱: بازار گاوی: وضعیتی که زمانی رخ می دهد که خط میانگین متحرک به سمت بالا خم می شود.

احتمال ۲: بازار خرسی: موقعیت هایی که زمانی رخ می دهند که خط میانگین متحرک به سمت پایین خم می شود.

بیشتر بخوانید: سایت های تجزیه و تحلیل تکنیکال

میانگین متحرک نمایی (EMA)

میانگین متحرک نمایی (EMA) از میانگین متحرک ساده (SMA) مشتق شده است. EMA توسعه SMA است. همانطور که گفته شد، SMA به همه داده های قیمت به طور مساوی امتیاز می دهد، در حالی که EMA تمام داده های قیمت موجود را در نظر می گیرد.

EMA های ۱۲ و ۲۶ روزه برای میانگین های کوتاه مدت مناسب هستند، در حالی که EMA های ۵۰ و ۲۰۰ روزه به عنوان شاخص های روند بلند مدت استفاده می شوند. به عبارت دیگر، سیاست درآمد شما تعیین می کند که از کدام گروه میانگین متحرک نمایی (EMA) استفاده کنید.

تفسیر میانگین متحرک نمایی (EMA):

اساساً تفسیر میانگین متحرک نمایی همانند میانگین متحرک ساده است. EMA به قیمت‌های فعلی حساس‌تر است و بنابراین سیگنال‌های معاملاتی بیشتری از حرکت صعودی به نزولی بازار و بالعکس تولید می‌کند.

شاخص‌های روند: شاخص‌های روند مختلف به فیلتر کردن معکوس‌های روند کمک می‌کنند.

میانگین شاخص جهت (ADX) در تحلیل تکنیکال

شاخص جهت دار متوسط ​​(ADX) سیگنال های خرید یا فروش مستقیم را ارائه نمی دهد، اما قدرت یک روند را نشان می دهد. ADX می تواند مثبت، منفی یا صفر باشد. نمی تواند همزمان مثبت و منفی باشد و به سمت بالا یا پایین رود. شاخص جهت دار متوسط ​​ممکن است نشان دهنده شدت روند افزایشی باشد نه جهت روند.

تفسیر میانگین جهت شاخص (ADX):

جهت حرکت مثبت (+DM) نشان دهنده تفاوت بین بالای یک نوار قیمتی و بالاترین میله قبلی است. جهت حرکت منفی (-DM) تفاوت بین پایین بودن نوار قیمت و پایین بودن نوار قبلی است.

واگرایی میانگین متحرک همگرایی (MACD)

واگرایی میانگین متحرک همگرایی شاخصی است که فرصت های خرید و فروش احتمالی را با توجه به سطوح حمایت و مقاومت به معامله گران نشان می دهد. این اندیکاتور یکی از ابزارهای پیچیده تر مناسب برای معامله گران با تجربه است.

MACD تفاوت بین دو میانگین متحرک را نشان می دهد، معمولاً در بازه های زمانی ۲۶ و ۱۲ روزه.

همگرایی: وقتی دو میانگین متحرک همگرا می شوند، به این معنی است که حرکت در حال کاهش است. واگرایی: دو میانگین متحرک واگرا می شوند و حرکت افزایش می یابد.

تفسیر واگرایی میانگین متحرک همگرایی (MACD)

حرکت صعودی: MACD بالای خط سیگنال قرار دارد.

حرکت نزولی: اگر MACD زیر خط سیگنال باشد، نشان دهنده حرکت گاوی است.

کانال های قیمت: به صورت موجی حرکت و به سمت بالا و پایین نوسان می کنند.

باند بولینگر

باندهای بولینگر یک شاخص فنی است که توسط جان بولینگر در دهه ۱۹۸۰ توسعه یافت و به نام مخترع آن نامگذاری شد. بسیاری از معامله‌گران فنی از باندهای بولینگر از طریق اجزای نرم‌افزاری یا اپلیکیشن موبایل یا کامپیوتر استفاده می‌کنند.

باند بولینگر شاخصی است که محدوده ای را نشان می دهد که قیمت یک دارایی معمولاً در آن معامله می شود. هر چه نوارها به یکدیگر نزدیکتر باشند، نوسانات ابزار مالی کمتر می شود. هر چه باندهای بولینگر از هم دورتر باشند، نوسانات بیشتر است.

باندهای بولینگر برای تشخیص زمانی که یک دارایی خارج از سطح قیمت عادی خود معامله می شود استفاده می شود و عمدتاً برای حرکات بلند مدت قیمت استفاده می شود. اگر قیمت به طور مداوم بالاتر از پارامترهای بالای باند حرکت کند، ممکن است بیش از حد خرید شود و اگر به زیر باندهای پایین تر حرکت کند، ممکن است بیش از حد فروش شود.

تفسیر باندهای بولینگر:

نسخه استاندارد باندهای بولینگر میانگین متحرک ۲۰ روزه را نشان می دهد که توسط باندهای بولینگر احاطه شده است. باندهای پایین و بالایی هر کدام دو انحراف استاندارد از میانگین متحرک فاصله دارند.

خرید بیش از حد: قیمت باند بالایی را لمس می کند.

فروش بیش از حد: قیمت باند پایینی را لمس می کند.

اجزای تحلیل تکنیکال

کانال دونچیان در تحلیل تکنیکال

نام کانال دانچیان از نام مخترع آن ریچارد دانچیان گرفته شده است. این اندیکاتور به معامله گران کمک می کند تا متوجه نوسانات قیمت های بازار شوند و بنابراین برای شناسایی شکست های قیمتی مناسب است. معامله گر تعداد دوره ها را تعیین و خط بالا و پایین را محاسبه می کند. که در آن خط بالا نشان دهنده بالاترین قیمت برای آخرین دوره تعریف شده و خط پایین نشان دهنده پایین ترین قیمت برای آخرین دوره تعریف شده است.

دوره استاندارد ۲۰ روز است. برخی از نسخه های نشانگر کانال Donchian خط سومی را ترسیم می کنند که در آن یک خط مرکزی ساده بین بالا و پایین وجود دارد.

تفسیر کانال Donchian:

کانال Donchian بالا و پایین‌ها را در تعداد معینی از دوره‌ها نشان می‌دهد. هرگونه خروج از کانال احتمالا شروع یک روند جدید خواهد بود.

روند صعودی احتمالی: قیمت از کانال بالاتر می رود.

روند نزولی احتمالی: قیمت زیر کانال می شکند.

کانال کلتنر

اندیکاتور کانال Keltner توسط Chester W. Keltner در سال ۱۹۶۰ ساخته شد و ساختاری مشابه باندهای Bollinger دارد، اما این اندیکاتور از میانگین محدوده واقعی استفاده می کند.

کانال Keltner از ۳ خط استفاده می کند:

خطوط بالا و پایین: با جمع و کم کردن میانگین متحرک از محدوده معاملات روزانه ایجاد می شود.

خط وسط: این نشان دهنده میانگین متحرک ساده ۱۰ روزه است.

بیشتر بخوانید: چگونه بورس اوراق بهادار را تجزیه و تحلیل کنیم؟ (تحلیل تکنیکال)

تفسیر کانال کلتنر:

خرید بیش از حد: قیمت خط کانال بالایی را لمس می کند.

فروش بیش از حد: قیمت خط پایین کانال را لمس می کند.

اسیلاتورها: نوسانگرها قدرت حرکت قیمت یا به طور دقیق تر، سرعت یک روند را اندازه گیری می کنند. اسیلاتورها اساساً بین محدوده‌های مقادیر شدید حرکت می‌کنند. از این نشانه، یک سرمایه گذار می تواند پایداری یک روند را تأیید کند یا اینکه حرکتی در جهت مخالف ممکن است قریب الوقوع باشد. معامله گران از این اندیکاتور برای یافتن نقاط ورود و خروج در بازار استفاده می کنند.

نوسانگر تصادفی در تحلیل تکنیکال

استوکاستیک اسیلاتور توسط جورج سی لین توسعه داده شد. این شاخص نشان می دهد که آیا یک دارایی بیش از حد خرید شده یا بیش از حد فروخته شده است. اگر بیش از حد خرید وجود داشته باشد، ممکن است قیمت معکوس به سمت پایین رخ دهد. اگر دارایی بیش از حد فروخته شود، برگشت ممکن است به سمت بالا باشد.

تفسیر نوسانگر تصادفی (EMA):

نوسانگر تصادفی شامل دو خط میانگین متحرک است که در سه منطقه روی نمودار حرکت می کنند. از مقیاس ۰ تا ۱۰۰ استفاده می شود.

بالا: منطقه اشباع خرید (واقع بین ۸۰ و ۱۰۰ از مقدار نشانگر).

میانه: منطقه خنثی

پایین: منطقه اشباع فروش (واقع بین ۰ و ۲۰ مقدار نشانگر).

شاخص قدرت نسبی (RSI)

شاخص قدرت نسبی (RSI) در سال ۱۹۷۸ توسط Welles Wilder، J. در کتاب خود “مفاهیم جدید در سیستم تجارت فنی” معرفی شد. شاخص قدرت نسبی یک شاخص ردیابی قیمت است که می تواند بین ۰ تا ۱۰۰ در نوسان باشد و شدت حرکت قیمت را اندازه گیری می کند. این به یک معامله گر کمک می کند تا بالا و پایین های کوتاه مدت را شناسایی کند.

تفسیر شاخص قدرت نسبی (RSI):

با RSI، مقادیر به عنوان بیش از حد خرید یا فروش بیش از حد تعیین می شوند.

بیش از حد خرید: ارزش RSI بالای ۷۰ (به دنبال فرصت فروش باشید).

فروش بیش از حد: ارزش RSI زیر ۳۰ (به دنبال فرصت خرید باشید).

شاخص کانال کالا (CCI) در تحلیل تکنیکال

شاخص کانال کالا (CCI) توسط دونالد R. Lambert (1980) برای تجارت در بازارهای کالا ایجاد شد. این اندیکاتور قیمت فعلی را با میانگین متحرک مقایسه می کند. این شاخص نه تنها برای معاملات در بازارهای کالایی، بلکه برای سایر ابزارهای مالی نیز استفاده می شود.

مقادیر RSI محدود نیستند، اما بین محدوده های شدید ۱۰۰- و ۱۰۰+ در نوسان هستند. مانند سایر نوسانگرها، قیمت می تواند در سه محدوده باقی بماند.

تفسیر شاخص کانال کالا (CCI):

خرید بیش از حد: ارزش CCI بالای ۱۰۰ است (به دنبال فرصت های فروش باشید).

فروش بیش از حد: مقادیر CCI زیر ۱۰۰- (به دنبال فرصت های خرید باشید).

نتیجه

نکته مهم در هنگام استفاده از اندیکاتورهای معاملاتی و تحلیل تکنیکال این است که معامله گران باید از استفاده از اندیکاتورها به تنهایی یا در همان زمان بیش از حد خودداری کنند. توصیه می شود دستورات توقف ضرر را تنظیم کنید. زیرا ممکن است سیگنال های نادرست بیشتر رخ دهد. شما می توانید این را با استفاده از یک حساب معاملاتی آزمایشی امتحان کنید و استراتژی های خود را با استفاده از شاخص های فنی و تحلیل تکنیکال مختلف بهبود بخشید.

همچنین به یاد داشته باشید که هرگز نباید از برنامه هدف سود/زیان خود غافل شوید. قوانین برنامه هدف سود/زیان شما باید همیشه هنگام استفاده از شاخص ها اعمال شوند. خواه طرح هدف سود/زیان کوتاه مدت باشد یا بلندمدت، میزان سودی که به دست می آورید بسته به میزانی که زیان خود را به حداقل می رسانید، متفاوت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: نرم افزار اسناد ، برنامه مودیان ، برنامه حضور و غیاب

تحلیل تکنیکال

روابط عمومی شرکت پارس سیستم آشنا

نرم افزار مدیریت امور سهام برای مدیریت سبد سرمایه گذاری سهام شما طراحی شده است. با کلیک بر روی هر یک از کلمات زیر به صفحه اصلی نرم افزار امور سهام دسترسی خواهید داشت.

 نرم افزار مدیریت امور سهام

برنامه سهامداران

 نرم افزار امور سهام و سهامداران

 نرم افزار امور سهام

برنامه مدیریت امور سهام

سامانه مدیریت سبد سهام

برنامه تحلیل سهام

 نرم افزار مدیریت امور سهام

سامانه سهامداران

نرم افزار امور سهامداری

سامانه امور سهام و سهامداران

برنامه مدیریت سهامداران

 نرم افزار سهامداران

سامانه امور سهام

 نرم افزار سهام

 نرم افزار خرید سهام

برنامه پیشنهاد بهترین سهام

بهترین برنامه پیشنهاد سهام

 برنامه پیش بینی قیمت سهام

 برنامه مدیریت سبد سهام

 نرم افزار سهامداری

اپلیکیشن ردیابی سهام

 نرم افزار مدیریت سهام

برنامه مدیریت پرتفولیو

 نرم افزار مدیریت سهام اندروید

برنامه مدیریت سهام در بورس

نرم افزار مدیریت سبد سرمایه گذاری

برنامه مدیریت سبد سرمایه گذاری

نرم افزار مدیریت پورتفولیو

برنامه مدیریت سبد سهام در بورس

برنامه ردیابی سهام